1*-juniorduiker / junior Open Waterduiker.

Duiken is een spannende hobby!
Als 1*-juniorduiker word je opgeleid om zelfstandig met minimaal een meerderjarige 1*-duiker te kunnen duiken tot een diepte van 10 meter. Je doet dat onder gelijke of lichtere omstandigheden dan waarin je bent opgeleid. Je blijft te allen tijde binnen de nultijden en je duikt maximaal één keer per dag of zes keer per week. De minimale watertemperatuur op de maximale duikdiepte tijdens de duik bedraagt 14°C.

Om deel te nemen aan de opleiding tot 1*-juniorduiker moet je:
- lid zijn van de NOB; ( inbegrepen bij het BubbleBees lidmaatschap)
- 12 jaar worden of zijn in het jaar dat je de opleiding volgt

- duikmedisch goedgekeurd zijn.


Duikervaring
Voordat je het 1*-juniorbrevet kunt aanvragen, moet je minimaal vijf oefenduiken in het buitenwater hebben gemaakt. De duiken die je in het kader van je opleiding maakt tellen hiervoor mee.

Geldigheid
Het 1*-juniorbrevet kent een beperkte geldigheid tot uiterlijk je vijftiende levensjaar. Dat wil zeggen dat je je jeugdbrevet voordat je vijftien wordt moet omzetten in een regulier 1*-duikbrevet. Doe je dat niet, dan vervalt je 1*-juniorbrevet.

Vervolgopleiding
De 1*-juniorduiker wordt in de Engelse benaming aangeduid als Junior Open Water Diver. Dit is een internationaal bekende benaming. Je kunt je verder in de duiksport verdiepen door het volgen van een inschaling naar het 1*-duikbrevet en het volgen van specialisaties.

Breveteisen 1*-juniorduiker
Veel gestelde vragen